Përfaqësuesit E DECR dhe Fondacionit Për Mbështetjen E Kulturës Dhe Trashëgimisë Së Krishterë u takuan Me Ambasadorin rus Në Liban
Përkthimi automatik i procesverbalit korrigjohet nga autori

Përfaqësuesit E DECR dhe Fondacionit Për Mbështetjen E Kulturës Dhe Trashëgimisë Së Krishterë u takuan Me Ambasadorin rus Në Liban

Më 20 janar, Mitropoliti Anthony I Volokolamsk, Kryetar i Departamentit Të Patriarkanës Së Moskës për Marrëdhëniet E Jashtme Të Kishës, i cili është në Liban me bekimin e Shenjtërisë Së tij Patriarkut Kirill Të Moskës dhe Të Gjithë Rusisë, vizitoi Ambasadën ruse në Bejrut, ku u takua Me Alexander Rudakov, Ambasador I Jashtëzakonshëm dhe Fuqiplotë I Federatës Ruse Në Republikën Libaneze.

Në takim morën pjesë Kryeprifti Nikolai Balashov, këshilltar I Shenjtërisë Së Tij Patriarku I Moskës dhe I Gjithë Rusisë, Kryeprifti Igor Yakimchuk, Nënkryetari I DECR, Arkimandriti Philip (Vasiltsev), përfaqësues i Patriarkut të Moskës dhe I gjithë Rusisë Në Patriarkun E Antiokisë dhe Të Gjithë Lindjes, Prifti Alexander Ershov, ndihmës I KRYETARIT TË DECR Dhe Egor Skopenko, Drejtor Ekzekutiv I Fondacionit për Mbështetjen e Kulturës Dhe Trashëgimisë Së Krishterë.

Me bekimin e Shenjtërisë Së Tij Patriarkut Kirill, Mitropoliti Anthony I Volokolamsk i paraqiti Ambasadorit rus Në Liban A. N. Rudakov një çmim të lartë të kishës – Urdhrin e Princit Të Shenjtë Alexander Nevsky (shkalla III), të cilin ai u dha në konsideratë të kontributit të tij në zhvillimin e marrëdhënieve kishë-shtet dhe në lidhje me 60 vjetorin e lindjes së tij.