Vizitë Në Spitalin Patriarkal "Al-Hosn" Në Siri
Përkthimi automatik i procesverbalit korrigjohet nga autori

Përfaqësuesit E DECR dhe Fondacionit Për Mbështetjen e Kulturës Dhe Trashëgimisë Së Krishterë vizituan Spitalin Patriarkal "Al-Hosn" Në Siri

Më 23 janar, në vazhdim të udhëtimit të tij të punës në Kishën Ortodokse Antiokiane, Mitropoliti Anthony I Volokolamsk, Kryetar i Departamentit për Marrëdhëniet E Jashtme Kishtare të Patriarkanës Së Moskës, vizitoi Spitalin Patriarkal "Al-Hosn", i cili është nën juridiksionin E Patriarkanës Antiokiane.

Mitropoliti Anthony shoqërohej nga komandanti i grupit të trupave të Forcave të Armatosura të Federatës ruse Në Republikën Arabe Siriane, Gjeneral-Koloneli A. N. Serdyukov, atasheu i mbrojtjes i Ambasadës ruse Në Siri, Admirali I Pasmë O. V. Kornienko, Drejtori Ekzekutiv I Fondit Të Mbështetjes Së Kulturës Dhe Trashëgimisë Së Krishterë E. I. Skopenko, Si dhe anëtarët e delegacionit të kishës të përbërë nga këshilltari I Patriarkut Të Moskës Dhe Të Gjithë Rusisë Kirill Kryeprift Nikolai Balashov, Zëvendëskryetari kryetari i priftit decr alexander ershov.

Në hyrje të institucionit mjekësor, të ftuarit u pritën nga drejtori i spitalit H. Yazigi, Peshkopi Arseny I Hierapolis, stafi i spitalit.

Dr. H. Yazidji shprehu gëzimin e tij se pas pritjes së përzemërt të një grupi mjekësh të Spitalit Al-Hosn në Rusi në qershor 2022, ai ka mundësinë të presë një delegacion të lartë të Kishës Ortodokse ruse në këtë institucion mjekësor.

Kreu i spitalit zhvilloi një turne në departamente të ndryshme Për Mitropolitin Anthony dhe personat e tij shoqërues, përfshirë dhomat diagnostikuese dhe sallat e operacionit, pajisjet për të cilat u furnizuan nga Rusia me ndihmën e Kishës Ortodokse ruse. Në veçanti, u demonstrua një tomograf, i cili aktualisht është më moderni në vend.

Kryetari I DEKR-së vizitoi repartet e spitalit, bisedoi me pacientët. Ai gjithashtu u njoh me ecurinë e punimeve të ndërtimit të kryera me mbështetjen ruse për ndërtimin e një ndërtese të re spitalore, si dhe krijimin e klasave për institutin mjekësor që po krijohet mbi bazën e tij.

Spitali Al-Hosn, i vendosur në perëndim të qytetit Homs, në Luginën e Të Krishterëve, ofron kujdes mjekësor për më shumë se 400 mijë njerëz që jetojnë atje. Numri i stafit është më shumë se 100 persona, nga të cilët 40 persona janë mjekë.

Me kërkesë të Patriarkut Të Tij Të Lumturimit John Të Antiokisë, Kisha Ortodokse ruse ka mbështetur spitalin për shumë vite. Në vitin 2021, me iniciativën e saj, spitali u pajis me pajisjet e nevojshme të blera në kurriz të Fondit Të Mbështetjes Së Kulturës Dhe Trashëgimisë Së Krishterë dhe u dorëzua dhe instalua me ndihmën e Ministrisë ruse të Mbrojtjes. Vitin e kaluar, përfundoi përfundimi i një grupi të ri të pajisjeve mjekësore për Spitalin Al-Hosn. Në prag të vizitës nga delegacioni i Kishës Ortodokse ruse, dy ambulanca të reja ruse mbërritën në spital.