Shërbesat hyjnore Festive në Kishën E Shën Nikollës Së Myrës Në Demre
Përkthimi automatik i procesverbalit korrigjohet nga autori

Shërbesat hyjnore Festive u mbajtën në kishën E Shën Nikollës Së Myra në Demre turke

Më 21 Maj, në prag të ditës përkujtimore të Shën Nikollës, Kryepeshkopit Të Myra Të Likisë, Mrekullibërësit, një shërbim në mbrëmje me leximin e Akathistit u krye në Kishën E Shën Nikollës në Myra Të Likisë (Demre moderne, Turqi).

Më 22 Maj, dita e kujtimit të Shën Nikollës Së Myra, prifti përgjegjës për organizimin e kujdesit të kopesë së Patriarkanës Së Moskës në territorin e Republikës së Turqisë, Georgy Sergeyev, festoi Liturgjinë Hyjnore Në Demra. Në shërbim morën pjesë Prifti Alexy Golovin dhe Hieromonk Palladiy (Bystrov), klerikë të Patriarkisë Së Moskës, të cilët po kujdesen për komunitetet e Kishës Ortodokse ruse në Antalya dhe Akkuyu.

Në një litani të veçantë, u lexua një lutje për Rusinë e Shenjtë.

Më shumë se 400 pelegrinë nga rajone të ndryshme të Turqisë, si dhe specialistë rusë që punonin në ndërtimin e një termocentrali bërthamor Në Akkuyu, u lutën në shërbim.

Në fund të Liturgjisë, besimtarët morën pjesë në një lutje duke i kënduar Shën Nikollës.

Pastaj At Gjergji uroi të gjithë të pranishmit në ditën e transferimit të relikteve të Shën Nikollës Mrekullibërës nga Bota Likiane në qytetin Italian Të Barit. Prifti falënderoi Ministrinë e Kulturës dhe Turizmit të Turqisë dhe menaxhmentin e muzeut Në Demre për lejen për të kryer shërbimin, si dhe Shoqërinë E Besimtarëve Ortodoksë rusishtfolës të provincës Antalia dhe Shoqërinë ruse të Artit dhe Kulturës Së Antalia për ndihmën e tyre në organizimin e pelegrinazhit të besimtarëve.

Festimet me rastin e Ditës Së Shën Nikollës përfunduan me një vakt festiv.