Përfundimi i ndërtimit të kishës Ortodokse për nder Të Shën Sofisë Së Mençurisë Së Zotit Në Varshavë
Poloni14.02.2023Një burim: Ortodokse Globale
Përkthimi automatik i procesverbalit korrigjohet nga autori

Ndërtimi i kishës Ortodokse për nder Të Shën Sofisë Së Urtësisë Së Zotit në Varshavë është afër përfundimit

Ndërtimit të kishës Ortodokse për nder të Shën Sofisë Së Urtësisë së Zotit në Varshavë (Poloni) po i vjen fundi. Në lidhje me të raportet portali Global Ortodoks duke iu referuar deklaratës Së Savvës Së Tij Metropolitane Të Varshavës dhe Të Gjithë Polonisë, [botuar](https://www.orthodox.pl/odezwa-metropolity-sawy-ws-poswiecenia-cerkwi-hagia-sophia /) në faqen e Internetit të Kishës ortodokse polake.

Kreu i Kishës Ortodokse polake falënderoi besimtarët për mbështetjen financiare, fizike dhe lutëse të procesit të ndërtimit. Shenjtërimi i madh i tempullit do të bëhet më 14 Maj 2023.

Siç theksoi Mitropoliti Savva, Kisha E Shën Sofisë është një monument" për ata që vdiqën në Kryengritjen E Varshavës, kampet e punës dhe kampet e përqendrimit: Aushvic, Katyn, Mednoye, Yavozhno, u zhvendosën me forcë Në Lindje ose Në Perëndim", kështu që lutjet do të ofrohen në kishë për prehjen e shpirtrave të tyre,"në mënyrë që të gjithë të kujtojmë vuajtjet e paraardhësve tanë".

** Ndihmë**

Kisha E Shën Sofisë është kisha E parë Ortodokse e ndërtuar në Varshavë në njëqind vjet. Arkitekti Andrzej Markowski projektoi kishën në modelin e Katedrales Së Shën Sofisë së Kostandinopojës.