Përkthimi automatik i procesverbalit korrigjohet nga autori

Patriarku Theophilus I Jeruzalemit: Të Krishterët duan të dëbohen Nga Jeruzalemi dhe pjesë të Tjera të Tokës Së Shenjtë

Patriarku I Tij I Lumtur Theophilus III I Jeruzalemit dhe I Gjithë Palestinës foli për vështirësitë që Po përjetojnë Aktualisht Të Krishterët E Jeruzalemit, duke folur më 21 dhjetor 2021 në një takim me Mbretin Abdullah II të Jordanisë në Pallatin Al-Husseiniyah. Sipas traditës së vendosur, në ditët që paraprijnë festimin e Krishtlindjes, monarku Jordanez mban një ngjarje në të cilën ftohen krerët dhe përfaqësuesit e Kishave Të Krishtera të Tokës Së Shenjtë.

Në fjalën e tij në ngjarjen solemne, Primati I Kishës Ortodokse Të Jeruzalemit theksoi nevojën për t'i treguar botës për kërcënimet ndaj vendeve të shenjta të Të Krishterëve dhe Myslimanëve si rezultat i ambicieve të grupeve radikale Hebraike në mungesë të një qëndrimi serioz të autoriteteve lokale të Jeruzalemit për çështjen e mbrojtjes së këtyre vendeve të shenjta.

Ai përmendi gjithashtu se sulmet ndaj Të Krishterëve dhe Myslimanëve që jetojnë në Jerusalem dhe rrethinat e tij janë bërë më të shpeshta kohët e fundit.

"Të krishterët janë bërë shënjestra të sulmeve të përsëritura nga grupet radikale Sioniste, veçanërisht në Qytetin E Shenjtë", deklaroi Lumturija e Tij. - Që nga viti 2012, krime të panumërta janë kryer kundër Të Krishterëve, përfshirë sulme fizike dhe verbale ndaj priftërinjve dhe klerikëve të tjerë; ka pasur sulme ndaj kishave, vendet e shenjta janë vandalizuar dhe përdhosur sistematikisht. Dhe kjo është përveç frikësimit të vazhdueshëm të popullsisë Së Krishterë, dhe në fund të fundit, gjithçka që ata duan është të jetojnë një jetë normale, sepse Zoti u ka dhënë atyre këtë të drejtë."

Primati i Kishës Ortodokse Të Jeruzalemit shprehu besimin se veprime të tilla të grupeve radikaliste diktohen nga dëshira për të dëbuar Të Krishterët nga Jeruzalemi dhe pjesë të Tjera të Tokës Së Shenjtë.

Siç Vuri Në dukje Patriarku I Tij Beatitude Theophilus, Patriarkët dhe krerët e kishave në Jeruzalem vendosën të zhvillojnë një fushatë ndërkombëtare informacioni të krijuar për të treguar për shkeljet e drejtuara kundër pranisë Së Krishterë në Qytetin E Shenjtë dhe rrethinat e tij, për sulmet e grupeve radikale Hebraike ndaj Të Krishterëve Në Jeruzalem, veçanërisht Në Portën Jaffa Në Sheshin Omar ibn al-Khattab, i cili është pjesë e

"Ne e ngremë zërin në këto ditë Krishtlindjesh në mënyrë që të konfirmojmë se Toka E Shenjtë nuk është vetëm toka e lindjes së Krishtit, por edhe toka nga ku Krishterimi u përhap në të gjithë botën", theksoi Lumturija e Tij. - E gjithë bota E Krishterë është përgjegjëse për të siguruar që Të Krishterët të vazhdojnë të jetojnë në Tokën E Shenjtë dhe Në Lindje në tërësi. Prandaj, ne po punojmë krah për krah për të zbatuar projekte të zhvillimit të qëndrueshëm dhe për të ruajtur praninë E krishterë të rrënjosur thellë në Jeruzalem."

"Madhëria Juaj, Krishtlindja është një festë e mishërimit të dashurisë, e manifestuar jo me fjalë, por me veprime. Sa Për faltoret E Krishtera, ne nuk do të harrojmë atë që keni bërë për restaurimin E Kuvukliya Në Kishën E Varrit Të Shenjtë dhe Kishës Së Ngjitjes", Tha Primati i Kishës Ortodokse Të Jeruzalemit, duke iu drejtuar Mbretit Jordanez, duke vënë në dukje se kjo "tregon karakterin E Myslimanëve Hashemitë Arabë Që pranojnë të tjerët dhe vlerësojnë shumë faltoret E Krishtera, si dhe praninë e Të Krishterëve dhe rolin e"