Përkthimi automatik i procesverbalit korrigjohet nga autori

Patriarku Porfiry I Serbisë priti një përfaqësues TË DECR dhe një delegacion Të Fondacionit për Mbështetjen E Kulturës Dhe Trashëgimisë Së Krishterë

Më 6 dhjetor 2021, Në Beograd, Shenjtëria E Tij Patriarku Porfiry I Serbisë priti Kryepriftin Nikolai Balashov, Nënkryetar i Departamentit për Marrëdhëniet E Jashtme Kishtare të Patriarkanës Së Moskës dhe një delegacion Të Fondacionit për Mbështetjen e Kulturës Dhe Trashëgimisë Së Krishterë, të kryesuar nga Drejtori Ekzekutiv I Fondacionit Egor Skopenko.

Kryeprifti Nikolai Balashov i përcolli Primatit të Kishës Ortodokse serbe përshëndetjet dhe urimet e Mira Të Shenjtërisë Së Tij Patriarkut Kirill të Moskës dhe Gjithë Rusisë Dhe Mitropolitit Hilarion Të Volokolamsk, Kryetar I DEKR. Gjendja dhe perspektivat e zhvillimit të marrëdhënieve midis Kishave Ortodokse ruse dhe serbe në fushën e kulturës dhe arsimit, si dhe pjesëmarrja e mundshme e Fondit Të Mbështetjes Së Kulturës Dhe Trashëgimisë Së Krishterë në projektet e Kishës Ortodokse serbe që synojnë ruajtjen e trashëgimisë kulturore u diskutuan në një atmosferë të ngrohtë.

Në takim morën pjesë Peshkopi Photios I Zvornice-Tuzlan, Peshkopi Savva I Marchan, Famullitar I Shenjtërisë Së Tij Patriarku I Serbisë, Kryeprifti Vitaly Tarasyev, rektori i Kishës Ortodokse ruse Në Beograd, A. Y. Hoshev, një punonjës I Sekretariatit TË DECR Për Marrëdhëniet Ndër-Ortodokse dhe punonjës të Fondacionit.

Në të njëjtën ditë, Kryeparlamentari Nikolai Balashov dhe Yegor Skopenko u takuan Me Ambasadorin E Jashtëzakonshëm dhe Fuqiplotë të Federatës ruse Në Republikën E Serbisë A. A. Botan-Kharchenko në Ambasadën ruse.