Shërbimet e pashkëve Në Turqi
Përkthimi automatik i procesverbalit korrigjohet nga autori

Shërbimet e pashkëve u mbajtën për besimtarët e Kishës Ortodokse ruse në qytete të Ndryshme Të Turqisë

Më 16 prill, dita e Ringjalljes Së Ndritshme të Krishtit, Liturgjia Hyjnore E Pashkëve u festua në kishën e Të Barabartëve Me Apostujt Kostandin dhe Elena, e vendosur në territorin e rezidencës verore të Konsullatës së Përgjithshme Të Rusisë Në Stamboll. Shërbimi hyjnor u drejtua nga prifti Georgy Sergeyev, përgjegjës për organizimin e kujdesit të kopesë së Kishës Ortodokse ruse në territorin e Republikës së Turqisë.

Besimtarët e Patriarkanës Së Moskës që jetonin në qytetet Bursa dhe Kocaeli mbërritën gjithashtu në Stamboll për shërbimin festiv. Më shumë se 220 njerëz morën pjesë në Liturgji. Në një litani të veçantë, u njoftuan peticione të veçanta lutjeje dhe u lexua një lutje për Rusinë e Shenjtë.

Në fund të shërbimit, At George lexoi Mesazhin e Pashkëve të Shenjtërisë Së tij Patriarkut Kirill të Moskës dhe Të gjithë Rusisë, dhe më pas iu drejtua audiencës me një fjalim përshëndetës. Pas shërbimit, të pranishmit në kishë u ftuan në një vakt festiv.

Më 15 dhe 16 prill, shërbesat e së shtunës së madhe dhe Ringjalljes së Ndritshme të Krishtit u mbajtën për herë të parë në Shtëpinë ruse në Ankara. Me bekimin e Mitropolitit Anthony Të Volokolamsk, Kryetar i Departamentit për Marrëdhëniet E Jashtme Të Kishës, shërbimet u kryen nga kleriku i Dioqezës Kolomna, Prifti Yevgeny Dolya, ata u vizituan nga më shumë se 130 bashkatdhetarë, si dhe drejtori i shtëpisë ruse Në Ankara, A. Sotnichenko, dhe punonjësit e misionit diplomatik rus. Më shumë se 80 njerëz morën kungimin e Mistereve të Shenjta të Krishtit. Pas Shërbimit të Pashkëve, famullitarët u mblodhën për një vakt festiv në oborrin e qendrës kulturore.

Në festën e Pashkëve, një shërbim hyjnor u krye gjithashtu për besimtarët që jetojnë në qytetin turk Të Antalisë. Më shumë se 150 njerëz u mblodhën për Liturgjinë, e cila u krye nga Prifti Alexy Golovin, i cili ishte përgjegjës për kujdesin e kopesë rusishtfolëse në këtë qytet; famullitarët e komunitetit që vinin nga Marmaris ishin gjithashtu të pranishëm.

Në Qytetin Antalia Të Alanya, shërbimi I Pashkëve u krye nga prifti Dimitri Bogatyr, përgjegjës për kujdesin e kopesë rusishtfolëse. Më shumë se 130 njerëz morën kungimin e Mistereve të Shenjta të Krishtit.

Me bekimin e Kryetarit TË DEKR Mitropolitit Anthony Të Volokolamsk, Prifti Vladislav Ratnikov, një student pasuniversitar në Akademinë Teologjike sretensky, u dërgua për të kryer Shërbimin e Pashkëve në Izmir. Shërbimi u organizua me ndihmën e kryetarit të Shoqërisë ruse. Solzhenitsyn Në Izmir nga a. ponomarev. Liturgjia E Pashkëve u festua në kishën E Shën Vukol Të Smirnës, e cila është nën juridiksionin e Ministrisë së Kulturës dhe Turizmit të Turqisë. Bashkatdhetarët që jetojnë në Izmir, si dhe në qytetin Kusadasi që ndodhet njëqind kilometra larg tij, erdhën në shërbimin festiv. Kishte më shumë se 80 besimtarë rusishtfolës nga Rusia, Ukraina, Bjellorusia, Gjeorgjia.

Hieromonk Palladiy (Bystrov), banor i Trinisë së Shenjtë Sergius Lavra, zyrtarizoi për punonjësit e termocentralit bërthamor Akkuyu në ndërtim Natën e Pashkëve. Më shumë se 150 njerëz u lutën në Liturgjinë Hyjnore.

Më 20 prill, të enjten e Javës së Shenjtë, Prifti Georgy Sergeyev festoi Liturgjinë Hyjnore për besimtarët e Patriarkanës Së Moskës që jetojnë në qytetin Eskisehir, i cili ndodhet në pjesën qendrore të Turqisë.

Të nesërmen, të premten e Javës së Shenjtë, u mbajt një shërbim I Pashkëve në qytetin Samsun, i vendosur në bregdetin e Detit të Zi të Turqisë. Liturgjia Hyjnore u shërbeu nga prifti Georgy Sergeyev. Rreth 40 njerëz morën pjesë në shërbesat hyjnore këto ditë, shumica e të cilëve morën kungimin e Mistereve të Shenjta të Krishtit.