Ngjarje përkujtimore me rastin e 102 vjetorit Të Eksodit rus në Turqi
Përkthimi automatik i procesverbalit korrigjohet nga autori

Në Turqi u mbajtën ngjarje përkujtimore me rastin e 102 vjetorit Të Eksodit rus

Më 19 nëntor, si pjesë e ngjarjeve përkujtimore me rastin e 102 vjetorit të eksodit të ushtarëve të ushtrisë ruse Të Gjeneralit P. N. Wrangel nga Krimea, Prifti Georgy Sergeyev, përgjegjës për kujdesin e besimtarëve të Patriarkanës Së Moskës në Turqi, mbajti një shërbim përkujtimor në kishën E Shenjtorëve Të Barabartë Me Apostujt Kostandin dhe Elena, të vendosura në territorin e rezidencës verore Të Konsullatës së Përgjithshme Të Federatës ruse Në Stamboll.

Bashkatdhetarët që jetonin në brigjet e Bosforit u mblodhën për shërbimin e varrimit.

Më 22 nëntor, Prifti Georgy Sergeyev festoi një shërbim përkujtimor në Gallipoli (Gelibolu modern).

Në shërbim morën pjesë Roman Penkin, Zëvendës Shef I Zyrës Përfaqësuese Të Rossotrudnichestvo në Turqi, Adrian Adrianov, atashe i Konsullatës së Përgjithshme të Federatës ruse në Turqi dhe Erol Ugyurlu, President i Shoqatës së Miqësisë ruso-turke. Pjesëmarrësit e ceremonisë së varrimit vendosën lule në monumentin e ushtarëve rusë. Pas shërbimit përkujtimor, pjesëmarrësit e ngjarjes u takuan me Kryetarin E Komunës Gelibolu Mustafa Ozajar dhe prefektin e Qarkut Gelibolu Bekir Abadji.

** Ndihmë**

Në vitet 1920-1921, Gadishulli Galipoli strehoi njësi të ushtrisë ruse Të Gjeneralit P. N. Wrangel, të evakuuar nga Krimea. Më 22 nëntor 1921, U krijua Shoqëria Gallipoli – një nga organizatat aktive publike të Diasporës ruse.