Faqja e internetit e komuniteteve ROC në Turqi
Përkthimi automatik i procesverbalit korrigjohet nga autori

Është hapur faqja e internetit e komuniteteve të Kishës Ortodokse ruse në Turqi

Faqja zyrtare e komuniteteve të Patriarkanës Së Moskës në territorin e Republikës turke ka filluar të punojë. Në faqet e tij, ju mund të gjeni informacione të azhurnuara në lidhje me aktivitetet e këtyre komuniteteve, adresat dhe detajet e kontaktit dhe orarin e shërbimeve.

Në seksionin" Revista", lexuesit kanë mundësinë të njihen me koleksionet e artikujve dhe materialeve mbi tema pan-Ortodokse, si dhe të mësojnë informacion mbi historinë e Bizantit dhe Turqisë.

Seksioni "Pelegrinazhi" ofron informacion të detajuar në lidhje me rrugët e pelegrinazhit në vendet e shenjta Të Ortodoksisë të vendosura në Republikën e Turqisë.

Së bashku me faqen zyrtare të internetit, funksionon kanali i lidhur me telegramin e komuniteteve të Kishës Ortodokse ruse në Turqi Në Byzantiumlife.

Versioni në gjuhën ruse i faqes është aktualisht në funksion. Faqet e faqes në anglisht dhe turqisht janë në zhvillim.