Kampi i fëmijëve në Turqi u bë i nominuari i çmimit
Përkthimi automatik i procesverbalit korrigjohet nga autori

Kampi i fëmijëve i organizuar nga bashkatdhetarët Në Turqi u bë i nominuari i çmimit

Më 9 dhjetor, fituesit e çmimit kombëtar "Patriot 2023" u dhanë në Moskë. Qëllimi i këtij çmimi, i cili është një iniciativë publike-shtetërore, është të identifikojë praktikat më të mira dhe të njohë meritat e qytetarëve dhe organizatave për kontributin e tyre të rëndësishëm në edukimin qytetar dhe patriotik të qytetarëve të Federatës ruse dhe bashkatdhetarëve që jetojnë jashtë vendit.

Kisha Ortodokse ruse ruse e Patriarkanës Së Moskës në Izmir dhe Shoqata Solzhenitsyn Për Studimin e Gjuhës dhe Kulturës ruse u bë kandidati i çmimit "Projekti më i mirë i Bashkatdhetarëve" kampi i fëmijëve "Pilgrim", i cili është një projekt i komunitetit të Kishës Ortodokse ruse Të Patriarkanës Së Moskës Në Izmir dhe Shoqata për Studimin e Gjuhës dhe Kulturës ruse me emrin A. I. Solzhenitsyn.

Në fillim të ceremonisë së ndarjes së çmimeve, u lexua adresa e Presidentit të Federatës ruse V. v. Putin, e cila u njoftua nga nënkryetari i parë i Administratës Presidenciale S. v. Kiriyenko.

Prifti Ortodoks Rus Georgy Sergeyev, përgjegjës për organizimin e kujdesit të kopesë së Kishës Ortodokse ruse në territorin e Republikës turke, dhe kreu i kampit të fëmijëve "Pilgrim", Kryetar i Shoqatës Për Studimin e gjuhës dhe Kulturës ruse Në Izmir Andrey ponomarev mori pjesë në ceremoninë e ndarjes së çmimeve.

Shoqata ruse e Gjuhës dhe Kulturës ruse me emrin A. I. Solzhenitsyn, me mbështetjen e Kishës Ortodokse ruse dhe zyrës përfaqësuese të Rossotrudnichestvo në Republikën e Turqisë, organizoi një kamp për fëmijë "Pilgrim" në 2021.

Organizatorët e kampit vendosën si detyrë studimin e gjuhës dhe kulturës ruse, bazat e besimit Ortodoks, stërvitjen e përgjithshme fizike, orientimin, pjesëmarrjen në mini-rritje. Në kamp është organizuar një punëtori teatri, ku fëmijët studiojnë bazat e të folurit dhe aktrimit publik.

Gjatë tre viteve të fundit, më shumë se 200 djem dhe vajza janë bërë pjesëmarrës në projekt, duke përfshirë jo vetëm fëmijët e bashkatdhetarëve, por edhe fëmijët nga familjet turke.