Liturgjia në kishën pranë Efesit Në Turqi
Përkthimi automatik i procesverbalit korrigjohet nga autori

Në ditën e kujtimit Të Apostullit Gjon Teologu, u kremtua Një Liturgji në vendin e varrimit të tij pranë Efesit në Turqi

Më 21 Maj 2022, dita e kujtesës Së Apostullit Dhe Ungjilltarit Gjon Teologu, Prifti Georgy Sergeyev, përgjegjës për kujdesin e besimtarëve që flasin rusisht në territorin e Republikës Së Turqisë, festoi Liturgjinë Hyjnore në kishën e ndërtuar në vendin e varrimit të apostullit të shenjtë në qytetin turk Selcuk afër Efesit.

Pelegrinët që mbërritën nga Ankaraja, Izmiri, Antalia, Didim, Kusadasi u lutën gjatë shërbimit.

Në fund Të Liturgjisë, At Gjergji predikoi një predikim. Prifti falënderoi Ministrinë e Kulturës dhe Turizmit të Turqisë për lejen për të kryer shërbimin, dhe kryetarin E Shoqërisë Solzhenitsyn ruse Të Kulturës A. Ponomarev për ndihmën e tij në organizimin e pelegrinazhit të besimtarëve.