Festimet patronale Në Manastirin Gornensky Në Jeruzalem
Përkthimi automatik i procesverbalit korrigjohet nga autori

Mitropoliti Anthony I Volokolamsk udhëhoqi festimet patronale në Manastirin Gornensky Në Jeruzalem

Më 4 nëntor, në festën E Ikonës Kazan Të Nënës Së Zotit, veçanërisht të nderuar në Manastirin Gornensky në Jeruzalem, Mitropoliti Anthony I Volokolamsk, Kryetar i Departamentit Të Patriarkanës Së Moskës për Marrëdhëniet E Jashtme Të Kishës, i cili është Në Tokën E Shenjtë me bekimin E Shenjtërisë Së Tij Patriarku Kirill i Moskës dhe I Gjithë Rusisë, festoi Liturgjinë Hyjnore Në Katedralen e Të Gjithë Shenjtorëve që shkëlqyen në tokën ruse – kisha kryesore

Peshkopi Anthony u shërbye Nga Arkimandriti Aleksandër (Elisov), kreu i Misionit Kishtar rus Në Jeruzalem, Kryeprifti Nikolai Balashov, këshilltar I Patriarkut të Moskës Dhe Të Gjithë Rusisë, Kryeprifti Igor Yakimchuk, Zëvendëskryetari NË Detyrë I DECR, Prifti Alexander Ershov, ndihmës I Kryetarit TË DECR, Hieromonk Ambrose (Ignatov), nëpunës në Detyrë i Kompleksit Të Misionit Për Nder Të Paraardhësve Të Shenjtë Në Hebron, nëpunës në Detyrë I Misioneve të përbëra Për nder Të Tabithës Së nikolai Zhdanov, Klerik I Manastirit Gorna Hieromonk innokenty (bespalov), Klerik I Dioqezës Vyksa Prifti viktor klinshov, Anëtarë të Misionit: Abat Nikon (Golovko), Hieromonk dometian (markarian) dhe Hieromonk athanasius (Bukin); Dhjak Patriarkal I Primatit të kishës ortodokse të jeruzalemit, arkideakon mark (henderson), si Dhe Pelegrinët në urdhrat e shenjtë.

Gjatë shërbimit, abacia E Manastirit Gornensky, Abbess Ekaterina (Chernysheva) Dhe motrat e saj, drejtori ekzekutiv i Fondacionit për Mbështetjen e Kulturës Dhe Trashëgimisë Së Krishterë, E. I. Skopenko, përfaqësuesi i Misionit Kishtar rus Në Palestinë, menaxheri i Rezidencës Së Pelegrinit në Betlehem, Y. A. Romashuk, famullitë e shumta, pelegrinët dhe mysafirët e manastirit u lutën.

Në fund të Liturgjisë, u krye lavdërimi i Hyjlindëses më të Shenjtë. Pastaj Mitropoliti Anthony dhe Arkimandriti Alexander shkëmbyen fjalime përshëndetëse, pas së cilës u shpallën shumë vite.

Pastaj procesioni i klerit dhe motrave me këndimin e stichera të festës shkoi në kishën Kazan të manastirit, ku të gjithë adhuruesit u përkulën para Imazhit Lokal Të Nderuar Kazan Të Theotokos më të Shenjtë.

Pas vaktit monastik, Mitropoliti Anthony festoi një litani në varrin E Abbess Georgia (Shchukina; 1931-2022) dhe vizitoi qelinë e saj, të ruajtur me kujdes nga motrat Gornensky në kujtim të abacisë së tyre të ndjerë.

Historia e nderimit të veçantë të Imazhit Kazan Të Theotokos Më të Shenjtë në Manastirin Gornensky Në Ain Karem daton që nga viti 1916, kur një epidemi kolere u tërbua në Të gjithë Tokën E Shenjtë. Në pamundësi për të marrë ndihmë tokësore, banorët e manastirit i ofruan lutjet E Tyre Mbretëreshës Së Qiellit, duke recituar Akathistin në Imazhin Kazan të Nënës së Zotit pa pushim, derisa, përmes lutjeve të tyre, sëmundja u ndal. Që atëherë, Ikona Kazan e Nënës së Zotit, para së cilës motrat luteshin, ka qenë një imazh veçanërisht i nderuar në manastir.