Përkthimi automatik i procesverbalit korrigjohet nga autori

Mitropoliti Hilarion foli për projektin e rehabilitimit të kishës për fëmijët Sirianë të prekur nga lufta

Me iniciativën e kishës Ortodokse ruse në ndërtesën E Kompleksit të saj në Damask [u hap] (https://fscch.ru/ru/news/the-center-for-childrens-rehabilitation-7765 /) Një Qendër unike për Rehabilitimin Dhe Protetikën E Fëmijëve, ku ata filluan të ofrojnë ndihmë për fëmijët Sirianë që humbën gjymtyrët e tyre gjatë konfliktit ushtarak: implantologët kryesorë rusë, si dhe specialistë të profileve të tjera, i ndihmojnë ata të shërohen, të mësojnë të bëjnë një jetë normale.

Në transmetimin e programit "Kisha dhe Paqja" në kanalin TELEVIZIV "Rusia 24", Metropolitani Hilarion I Volokolamsk, Kryetar I Departamentit për Marrëdhëniet E Jashtme Të Kishës Së Patriarkanës Së Moskës, foli për projektin për të ndihmuar fëmijët E Sirisë dhe Për Vetë Qendrën, në hapjen e të cilit ai mori pjesë në 6 Mars.

"Disa vjet më parë, ne filluam një program rehabilitimi për ata fëmijë Sirianë që u hodhën në erë nga minat ose ndryshe vuanin nga konflikti i armatosur", vuri në dukje hierarku. - Situatat atje janë shumë të ndryshme: për shembull, një djalë, i cili më vonë erdhi tek ne për trajtim në Moskë, u afrua nga një burrë në pushim pranë shkollës dhe i dha një lodër. Kur ai person u largua, lodra në duart e fëmijës shpërtheu, duke bërë që djali të humbiste të dyja duart."

Shumë prej viktimave kanë disa lëndime në të njëjtën kohë: kanë humbur shikimin dhe ndonjë gjymtyrë, dhe ndodh që nuk kanë disa gjymtyrë.

"Ne filluam t'i sjellim këta fëmijë në Rusi," vuri në dukje kryetari I DECR, duke theksuar se puna me pacientë të tillë përfshin pjesëmarrjen e shumë specialistëve, sepse nëse një fëmijë ka humbur gjymtyrët, nuk mjafton që ai thjesht të vendosë një protezë: ai duhet të mësohet se si ta përdorë këtë protezë, viktima duhet t'i nënshtrohet rehabilitimit gjithëpërfshirës psikologjik.

"Kur erdhën këta fëmijë, ata nuk mund të buzëqeshnin, ata mezi flisnin. Atyre iu dha letër dhe lapsa me ngjyra – ata zgjodhën të zezë dhe vizatuan raketa dhe bomba. Kaq kishin në mendje. Psikologët, rehabilitologët, ata mjekë që janë të angazhuar në korrigjimin e shtyllës kurrizore kanë punuar me ta (si rregull, nëse një fëmijë humbet gjymtyrët, ajo fillon të ndikojë në shpinë, ndryshimet e konfigurimit të trupit). Në përgjithësi, kërkohej shumë punë komplekse", deklaroi hierarku.

Ai gjithashtu kujtoi se, ndryshe nga një i rritur, fëmija po rritet, dhe rreth një herë në gjashtë muaj, fëmijët që kanë humbur gjymtyrët kanë nevojë për proteza të reja, që do të thotë se ato duhet të monitorohen vazhdimisht nga mjekët. "Ne e kuptuam shumë shpejt se nuk do të ishim në gjendje t'i sillnim fëmijët Në Rusi në këtë mënyrë dhe t'u jepnim ndihmë të mjaftueshme, kështu që në bazë të Kompleksit të Kishës Ortodokse ruse në Damask (dhe kjo është një rezidencë katër katëshe që ka një bodrum me një hyrje të veçantë), ne krijuam Një Qendër Rehabilitimi ku fëmijët që kanë humbur gjymtyrët, vizionin; specialistët

Siç vuri në dukje kryepastatori, hapja e qendrës unike të rehabilitimit tërhoqi shumë vëmendje nga publiku Sirian: ceremonia u ndoq nga ministrat E Qeverisë Siriane, kryetari I Damaskut, përfaqësues të tjerë të qeverisë, figura fetare dhe publike.

Duke prekur temën e mbështetjes financiare për projektin, Metropolitani I Volokolamsk tha: "po, është shumë e vështirë të gjesh fonde për këtë tani. Por Ne iu drejtuam Fondacionit Për Mbështetjen e Trashëgimisë Dhe Kulturës Së Krishterë, me ndihmën e të cilit arritëm, në fakt, të krijojmë këtë qendër dhe të përshtatim ambientet e Oborrit për të. Shpresojmë që në ditët e ardhshme Fondacioni të shqyrtojë kërkesën tonë për të ndarë fonde në mënyrë që të mund të vazhdojmë këtë aktivitet fisnik dhe shumë të rëndësishëm të filluar me bekimin e Shenjtërisë Së Tij Patriarkut Kirill me pjesëmarrjen E Patriarkut Të Tij Beatitude John X Të Antiokisë."

Duke prekur temën e mbështetjes financiare për projektin, Metropolitani I Volokolamsk tha: "po, është shumë e vështirë të gjesh fonde për këtë tani. Por Ne iu drejtuam Fondacionit Për Mbështetjen e Trashëgimisë Dhe Kulturës Së Krishterë, me ndihmën e të cilit arritëm, në fakt, të krijojmë këtë qendër dhe të përshtatim ambientet e Oborrit për të. Shpresojmë që në ditët e ardhshme Fondacioni të shqyrtojë kërkesën tonë për të ndarë fonde në mënyrë që të mund të vazhdojmë këtë aktivitet fisnik dhe shumë të rëndësishëm të filluar me bekimin e Shenjtërisë Së Tij Patriarkut Kirill me pjesëmarrjen E Patriarkut Të Tij Beatitude John X Të Antiokisë."