Përkthimi automatik i procesverbalit korrigjohet nga autori

Mitropoliti Antoni I Korsunit dhe Evropës Perëndimore u takua Me Mitropolitin Elia Të Bejrutit

Më 6 nëntor 2021, Mitropoliti Antoni I Korsunit dhe Evropës Perëndimore u takua Me Mitropolitin Ilia Të Bejrutit si pjesë e programit festiv me rastin e 75-vjetorit të themelimit të Kishës Ortodokse ruse në Bejrut. Hierarkët folën për unitetin në Kishën Ortodokse dhe forcimin e marrëdhënieve vëllazërore midis Patriarkanës Së Moskës dhe Antiokisë.

Në takim morën pjesë edhe përfaqësuesi I Patriarkut Të Antiokisë Në Patriarkun E Moskës Dhe Të Gjithë Rusisë, Mitropoliti Niphon I Filipopolis, përfaqësuesi i Patriarkut Të Serbisë Tek Patriarku I Moskës Dhe I Gjithë Rusisë, Peshkopi Anthony I Moravich, përfaqësuesi i Kishës Ortodokse të Tokave çeke dhe Sllovakisë Tek Patriarku I Moskës Dhe I Gjithë Rusisë, Arkimandrit Seraphim (Shemyatovsky), rektori i Kishës Ortodokse ruse Në Beirut Archimandrite (Vasiltsev), Ambasadori I Jashtëzakonshëm Dhe Fuqiploti I Libanit alexander rudakov, drejtor ekzekutiv i fondacionit Për mbështetjen E Kulturës Dhe Trashëgimisë Së Krishterë egor skopenko, Profesor I akademisë Teologjike Të Moskës, Doktor i teologjisë archpriest Vladislav Tsypin.

Mitropoliti Elia përshëndeti ngrohtësisht mysafirët, duke theksuar rëndësinë E Mitropolitit Anthony Të Korsunit dhe vizitës Së Evropës Perëndimore në Liban për të mbajtur lidhje miqësore. Nga ana e tij, Peshkopi Anthony vuri në dukje se ai po vizitonte Libanin për herë të parë dhe falënderoi Mitropolitin Elia për mundësinë për t'u lutur në tokën Libaneze.

Vladyka Elia foli për shkatërrimin e rëndë në qytet që ndodhi një vit më parë për shkak të një shpërthimi në port. Pastaj, në veçanti, vendbanimi i tij pësoi, i cili më pas u rivendos me pjesëmarrjen e filantropëve rusë.

Si një suvenir, Mitropoliti Elia u paraqiti mysafirëve një libër nga mentori i tij shpirtëror Shën Porfiri " Mrekullitë e Dashurisë. Jeta dhe mençuria."Mitropoliti Antoni i paraqiti arkpastorit Libanez një panagji.

Më pas të ftuarit që mbërritën për të festuar 75-vjetorin e themelimit të Kishës Ortodokse ruse në Bejrut vizituan Katedralen E Shën Gjergjit. Sipas legjendës, tempulli u ngrit në vendin e vrasjes Së shën Gjergjit gjarpri Fitimtar. Nën katedrale ka një muze që ruan objekte të shekujve të parë të erës sonë, përfshirë mozaikët Bizantinë.