Liturgjia në qytetin turk Të Demre
Përkthimi automatik i procesverbalit korrigjohet nga autori

Klerikët e Kishës Ortodokse ruse kremtuan Liturgjinë në qytetin turk Të Demre

Më 16 nëntor, Liturgjia Hyjnore u festua në Demre (Turqi), e cila u drejtua nga Prifti Georgy Sergeyev, përgjegjës për organizimin e kujdesit të kopesë së Patriarkanës Së Moskës në territorin e Republikës së Turqisë.

Në shërbim morën pjesë priftërinjtë Alexy Golovin dhe Dimitri Bogatyr, klerikë të Patriarkanës Së Moskës, të cilët po kujdesen për komunitetet e Kishës Ortodokse ruse në Antalya dhe Alanya.

Ndër pjesëmarrësit e Liturgjisë ishin edhe klerikët e Patriarkanës Së Moskës që bënin një pelegrinazh në faltoret e Bizantit të lashtë: Prifti Mark Kravchenko, ushtrues detyre i rektorit të Kishës Së Shën Gjonit Të Kronstadt në Zhulebino, Moskë, prift ushtarak I Ushtrisë Qendrore Kozake; Hieromonk Cornelius (Karipov), banor i Manastirit Nikitsky Në Pereslavl-Zalessky, Dhe Protodeacon Oleg Krylov, një klerik Kisha e Shën Gjonit të Kronstadt në Zhulebino.

Gjatë shërbimit, S. m. Vetrik, i cili kohët e fundit filloi shërbimin e tij diplomatik si Konsull I Përgjithshëm i Federatës ruse në Antalia, u lut me gruan e tij, si dhe pelegrinë nga rajone të ndryshme të Turqisë, besimtarë Ortodoksë nga Federata ruse dhe vende të tjera që janë me pushime në Rajonin Antalia të vendit.

Në fund të Liturgjisë, Prifti George i bëri Një thirrje lutjeje Shën Nikollës dhe iu drejtua besimtarëve me një fjalim përshëndetës.