Përkthimi automatik i procesverbalit korrigjohet nga autori

Informacioni në lidhje me marrëdhëniet e jashtme të Kishës ruse tani është në dispozicion në 10 gjuhë

Do të informojë lexuesit për aktivitetet e jashtme të Kishës Ortodokse ruse në dhjetë gjuhë [portal i ri informativ dhe analitik] (https://mospat.ru/), e cila u bë efektive më 1 shkurt 2021.

Burimi I Ri I Internetit u krijua me ndihmën e Fondacionit për Mbështetjen e Kulturës Dhe Trashëgimisë Së Krishterë.

Kisha Ortodokse ruse ruse, marrëdhëniet ndër-Kristiane dhe Ndër-Fetare, ndërveprimi i Patriarkanës Së Moskës me institucionet ndërshtetërore, organizatat ndërkombëtare joqeveritare, si dhe organet qeveritare, shoqatat publike dhe ndër-fetare, puna me bashkatdhetarët në vendin e largët, jeta e misioneve të huaja, farmsteads, manastiret dhe famullitë Stavropol Të Kishës Ortodokse ruse, famullitë E Besimtarëve të Vjetër të Kishës Ortodokse ruse dhe marrëdhëniet me Besimtarët E Vjetër.

Një temë tjetër e rëndësishme e mbuluar nga portali është situata me skizmën ukrainase dhe situata e kishës ortodokse kanonike ukrainase. Faqja do të publikojë rregullisht materiale analitike të shkruara posaçërisht për portalin nga shkencëtarë dhe publicistë me reputacion. Çështje të rëndësishme trajtohen edhe në videot e postuara në portal.

Redaksitë e seksioneve në rusisht, ukrainisht, anglisht, greqisht, gjermanisht, frëngjisht, italisht, serbisht, rumanisht, arabisht janë të gatshëm t'i ofrojnë audiencës së tyre një gamë të plotë të përmbajtjes multimediale.