Përkthimi automatik i procesverbalit korrigjohet nga autori

Në Madrid do të ketë afreske unike në stilin e vjetër rus mbi subjektet e historisë së shekujve të parë Të Krishterimit Në Spanjë

Me bekimin E Shenjtërisë Së Tij Patriarkut Kirill Të Moskës dhe Të Gjithë Rusisë, tani ka filluar puna për dekorimin e brendshëm të kishës në formën e një programi të afreskeve monumentale në një nga tempujt e ngritur kohët e fundit të Kishës Ortodokse ruse në vendin e largët – Katedralja E Shenjtë E Barabartë Me Apostujt Mary Magdalene në Madrid.

Një ekip piktorësh ikonash të talentuar dhe me përvojë ka zhvilluar një projekt unik me ikonografi origjinale në stilin e pikturës antike ruse, kushtuar historisë së zhvillimit të Krishterimit në Spanjë në mijëvjeçarin e parë. Projekti u rishikua dhe u miratua nga Shenjtëria E Tij Patriarku Kirill, raporton faqja e Internetit e Dioqezës spanjolle-portugeze.