Përkthimi automatik i procesverbalit korrigjohet nga autori

Ndihma humanitare u transferua me pjesëmarrjen e Kishës Ortodokse ruse në shkollën E Damaskut për fëmijët me aftësi të kufizuara

Më 1 nëntor 2021, në Damask u zhvillua një aksion i përbashkët humanitar i Zyrës Përfaqësuese të Kishës Ortodokse ruse dhe Qendrës për Pajtimin e Palëve Ndërluftuese. Përfaqësuesi I Patriarkut Të Moskës dhe I Gjithë Rusisë Tek Patriarku I Antiokisë Së Madhe dhe I Gjithë Lindjes, Hegumen Arseny (Sokolov) dhe kreu I Qendrës, Admirali I Pasëm V. F. Kulit, vizituan shkollën Amal (Hope) që ndodhet në kryeqytetin Sirian, ku studiojnë fëmijët me çrregullime muskuloskeletale.

Një grumbull karrigesh me rrota të dorëzuara nga Rusia dhe ëmbëlsirat për fëmijët iu dhuruan shkollës.

Ky është grupi i katërt i karrigeve me rrota për fëmijë të dorëzuara Në Siri me pjesëmarrjen e Kishës Ortodokse ruse. Pajisjet e specializuara të prodhuara nga gjermania blihen në Moskë nga stafi I portalit Biblik Të Internetit "Exeget" me paratë E mirëbërësve Ortodoksë Kanadezë Me origjinë ruse dhe dorëzohen Në Siri nga organizata veterane All-ruse "Vëllazëria Luftarake", mbështetja e transportit u sigurua Nga Ministria e Mbrojtjes.

Drejtori I Shkollës Amal, Ferial Hamid, falënderoi ngrohtësisht At Arseny dhe Admiralin V. F. Kulit Për ndihmën e tyre. Nxënësit e shkollës realizuan një këngë përshëndetëse për të ftuarit.

Në ngjarjen e bamirësisë morën pjesë Edhe Zëvendësministri I Arsimit Të Sirisë Yasser Al-Ahmad dhe përfaqësues të atasheut ushtarak të Ambasadës së Federatës ruse në Republikën Arabe Siriane.