Përkthimi automatik i procesverbalit korrigjohet nga autori

Shenjtëria E tij Patriarku Kirill zhvilloi një takim me anëtarët e Këshillit të Fondacionit për Mbështetjen E Kulturës Dhe Trashëgimisë Së Krishterë

Më 30 nëntor 2021, Shenjtëria E Tij Patriarku Kirill I Moskës dhe I Gjithë Rusisë u takua me anëtarët e Komitetit Koordinues për Promovimin E Iniciativave Sociale, Arsimore, Informative, Kulturore dhe Të Tjera nën kujdesin e Kishës Ortodokse ruse në Rezidencën Patriarkale Dhe Sinodale Në Manastirin Danilov Stavropol në Moskë, si dhe me anëtarët e Këshillit Të Fondacionit për Mbështetjen e Kulturës Dhe Trashëgimisë Së Krishterë.

Në takim morën pjesë:

  • Drejtor i përgjithshëm I KORPORATËS SHTETËRORE ROSATOM, Kryetar I Bordit Të Fondacionit Të Kulturës Dhe Trashëgimisë Së Krishterë A. E. Likhachev;

  • Nënkryetari i Parë I Komitetit Të Këshillit Të Federatës Së Asamblesë Federale të Federatës ruse për Legjislacionin Kushtetues Dhe Ndërtimin E Shtetit, Drejtori Ekzekutiv i Komitetit Koordinues për Promovimin E Iniciativave Sociale, Arsimore, Informative, Kulturore dhe Të Tjera nën Kujdesin e kishës Ortodokse ruse L. N. Glebova;

  • Zëvendësdrejtor I Përgjithshëm I Korporatës Shtetërore Rosatom, Anëtar I Bordit Të Fondacionit Për Mbështetjen E Kulturës Dhe Trashëgimisë Së Krishterë S. A. Obozov;

  • Kreu I Drejtorisë Ekzekutive të Komitetit Koordinues për Promovimin E Iniciativave Sociale, Arsimore, Informative, Kulturore dhe Të Tjera nën kujdesin e kishës Ortodokse ruse L. V. Dahl;

  • Drejtor ekzekutiv I Fondacionit për Mbështetjen E Kulturës Dhe Trashëgimisë Së Krishterë E. i. Skopenko.

Në takim mori pjesë Edhe Kisha Ortodokse ruse:

  • Mitropoliti Antoni I Korsunit dhe Evropës Perëndimore, Shef I Departamentit Të Patriarkanës Së Moskës Për Institucionet E Huaja;

  • Zëvendësdrejtor Menaxhues i Patriarkanës Së Moskës, Peshkopi Savva I Zelenogradit;

  • Zëvendëskryetari I Departamentit për Marrëdhënie Me Kishën E Jashtme Kryeprifti Nikolai Balashov.

Gjatë takimit u diskutuan çështjet e zhvillimit të programit Të Nismës Ortodokse dhe aktivitetet e Fondacionit për Mbështetjen e Kulturës Dhe Trashëgimisë Së Krishterë.

Foto: Sergey Vlasov, faqja e internetit e shërbimit fotografik të Patriarkut Të Moskës dhe Të Gjithë Rusisë