Përkthimi automatik i procesverbalit korrigjohet nga autori

Shefi I Departamentit Për Institucione Të Huaja vizitoi Turqinë

Më 10 nëntor 2021, me bekimin E Shenjtërisë Së Tij Patriarku Kirill I Moskës dhe I Gjithë Rusisë, Mitropoliti Anthony I Korsunit dhe Evropës Perëndimore, kreu I Departamentit Të Patriarkanës Së Moskës për Institucionet E Huaja, bëri një vizitë të shkurtër pune Në Antalia (Turqi).

Hierarku vizitoi ambientet e marra me qira nga famullia lokale E Patriarkanës Së Moskës dhe u lut gjatë shërbimit të mëngjesit. Pas shërbimit të lutjes dhe shërbimit përkujtimor, Mitropoliti Anthony u takua me anëtarët e komunitetit të famullisë. Eminenca e tij komunikoi me famullitarët dhe u dha atyre bekimin Primatial të Shenjtërisë Së Tij Patriarkut Kirill.

Peshkopi vuri në dukje se famullia Në Antalia është një nga institucionet më të reja të huaja të Patriarkanës Së Moskës. Krijuar me qëllim të kujdesit baritor të një kopeje të madhe rusishtfolëse në Turqinë jugore në një situatë kur Patriarkana E Kostandinopojës nuk pranoi të komunikonte me skizmatikën, famullia e sapoformuar në një kohë të shkurtër u bë një familje e madhe dhe miqësore. Hierarku u tha famullitarëve në detaje për shkaqet dhe pasojat e veprimeve anti-kanonike të Kostandinopojës në Ukrainë, dhe gjithashtu falënderoi kopenë për besnikërinë e tyre ndaj Kishës Ortodokse ruse.

Metropolitani Anthony mirëpriti ngrohtësisht rektorin e sapoemëruar të famullisë, Priftin Alexy Golovin, i cili kishte përfunduar shërbesën e tij në Tajlandë një ditë më parë, dhe uroi Nderimin e tij ndihmën E Zotit në punët e tij. Pastaj Vladyka iu përgjigj pyetjeve të shumta nga famullitarët.

Si përfundim, anëtarët e komunitetit të famullisë i kërkuan Mitropolitit Antoni t'i përcillte Shenjtërisë së Tij mirënjohjen për kujdesin atëror aktiv të kopesë së shumtë rusishtfolëse që banonte në Turqi, dhe sigurimet e lutjeve të tyre për Shenjtërinë e Tij.

Në takim morën pjesë Edhe Prifti Georgy Sergeyev, përgjegjës për kujdesin e kopesë rusishtfolëse në Turqi, Dhjak Sergiy Kalashnikov, punonjës i Departamentit Të Patriarkanës Së Moskës për Institucionet E Huaja dhe Egor Skopenko, drejtor ekzekutiv i Fondacionit për Mbështetjen e Kulturës Dhe Trashëgimisë Së Krishterë.

Foto: http://ioannpr.ru/