Turqi21.12.2021
Përkthimi automatik i procesverbalit korrigjohet nga autori

Më 18 dhjetor 2021, në prag të ditës përkujtimore Të Shën Nikollës, Kryepeshkopit Të Myra Të Lycia, Mrekullibërësit, përgjegjës për organizimin e kujdesit të besimtarëve që flasin rusisht në territorin e Republikës Së Turqisë, Prifti Georgy Sergeyev kreu një shërbim në mbrëmje me leximin E Akathistit në Kishën E Shën Nikollës Në Myra Të Lycia (Demre moderne, Turqi).

Në shërbim morën pjesë Prifti Alexy Golovin dhe Prifti Dimitri Bogatyr, klerikë të Patriarkanës Së Moskës, të cilët po tentojnë komunitetet e Kishës Ortodokse ruse në Antalia dhe Alanya.

Më 19 dhjetor, ditën e festës Së Shën Nikollës Së Myrës, Në Demër u kremtua Liturgjia Hyjnore.

Në një litani të veçantë, u ofruan peticione lutjeje për çlirimin nga përhapja e infeksionit koronavirus, si dhe një peticion për mjekët.

Në shërbim morën pjesë pelegrinë nga rajone të ndryshme të Turqisë, si dhe specialistë rusë që punojnë për ndërtimin e një centrali bërthamor në Akkuyu.

Në fund të Liturgjisë, u mbajt një shërbim i lutjes së ujit të shenjtë.

Pastaj u mbajt një shërbim funeral Për A. G. Karlov, Ambasador I Jashtëzakonshëm dhe Fuqiplotë i Federatës ruse Në Turqi, i cili u vra nga një terrorist më 19 dhjetor 2016 në Ankara.

Besimtarët vendosën lule në monumentin e heroit të Federatës ruse A. G. Karlov. Demre është një qytet motër i atdheut të vogël Të A. G. Karlov-qyteti Klintsy, Rajoni Bryansk. Rruga kryesore E Demre mban emrin E Ambasadorit të ndjerë rus në Turqi.