Delegacioni I Fondacionit për Mbështetjen E Kulturës Dhe Trashëgimisë Së Krishterë në provincën E Homs në Siri
Siri04.07.2023
Përkthimi automatik i procesverbalit korrigjohet nga autori

Delegacioni I Fondacionit Për Mbështetjen E Kulturës Dhe Trashëgimisë Së Krishterë zhvilloi një vizitë pune në provincën E Homs në Siri

Më 9 qershor 2023, një delegacion i Fondacionit për Mbështetjen e Kulturës Dhe Trashëgimisë Së Krishterë, i kryesuar nga Drejtori Ekzekutiv Egor Skopenko, vizitoi manastirin e Shën Gjergjit Al-Humayr në fshatin Meshtaye në provincën Siriane Të Homs (Kisha Ortodokse Antiokiane).

Gjatë udhëtimit, mysafirët e delegacionit inspektuan objektin, i cili po restaurohet me ndihmën e Fondacionit.

Përfaqësuesit e Patriarkanës Së Antiokisë shprehën mirënjohje të madhe për udhëheqjen e Fondacionit për ndihmën e dhënë, dhe gjithashtu theksuan cilësinë e lartë të punës së kryer me mbështetjen e Fondacionit për të rivendosur dhe forcuar muret që lejuan tempullin t'i rezistonte tërmetit më 6 shkurt 2023.

Përveç kësaj, në të njëjtën ditë, delegacioni I Fondacionit vizitoi spitalin patriarkal "Al-Hosn" në provincën E Homs, ku ata ekzaminuan pajisjet mjekësore të blera më parë nga Fondacioni.

Përfaqësuesit e Fondacionit vlerësuan gjithashtu ecurinë e ndërtimit të ndërtesës së re të spitalit, e cila po ndërtohet me mbështetjen e Fondacionit dhe ndërtimi i së cilës është planifikuar të përfundojë brenda dy muajve.

Gjatë takimit, u diskutua çështja e ndihmës financiare nga Fondacioni për stafin e ndërtesës së re me pajisje moderne mjekësore, si dhe ndërtimi i Universitetit Mjekësor Të Krishterë Sirian "Al-Mashrek" pranë spitalit "Al-Hosn".