Delegacioni i Fondacionit për Mbështetjen e Kulturës Dhe Trashëgimisë Së Krishterë Në Liban
Liban07.07.2023
Përkthimi automatik i procesverbalit korrigjohet nga autori

Delegacioni I Fondacionit për Mbështetjen E Kulturës Dhe Trashëgimisë Së Krishterë zhvilloi një vizitë pune Në Liban

Më 14 qershor 2023, një delegacion i Fondacionit për Mbështetjen e Kulturës Dhe Trashëgimisë Së Krishterë, i kryesuar nga Drejtori Ekzekutiv Egor Skopenko, bëri një vizitë pune në Liban.

Gjatë udhëtimit, përfaqësuesit e Fondacionit vizituan kishën e stilit rus për nder të Ikonës së Nënës së Zotit "Gëzimi I Paqëllimshëm" në qytetin Zahle, i ndërtuar me pjesëmarrjen e Fondacionit. Anëtarët e delegacionit u njohën me ecurinë e punimeve të ndërtimit, u takuan me përfaqësues të organizatës kontraktuese, diskutuan problemet aktuale dhe afatet për punën.

Në të njëjtën ditë, përfaqësuesit e Fondacionit vizituan Metropolinë Zahlei-Baalbek të Kishës Ortodokse Antiokiane, ku u takuan me Mitropolit Antoni Të Zahlei-Baalbek. Gjatë takimit, palët nënshkruan një marrëveshje bashkëpunimi për vitin aktual dhe diskutuan planet për vitin 2024. Mitropoliti Anthony shprehu gjithashtu mirënjohje për mbështetjen dhe shpresën për bashkëpunim të mëtejshëm gjithëpërfshirës. Në fund të takimit, Drejtori Ekzekutiv i Fondacionit, Egor Skopenko, i paraqiti Mitropolitit Anthony një ikonë të Shën Serafimit Të Sarovit.

Pastaj delegacioni vizitoi Kishën e Shpalljes së Virgjëreshës Së Bekuar Mari në Jal-El-Dib, e cila po rindërtohet me ndihmën e Fondacionit për Mbështetjen e Kulturës Dhe Trashëgimisë Së Krishterë. Gjatë vizitës, anëtarët e delegacionit u njohën me ecurinë e punimeve të ndërtimit dhe diskutuan për çështjet aktuale.

Përveç kësaj, më 14 qershor, një delegacion i Fondacionit vizitoi Metropolin e Maleve Libaneze. Në kuadër të vizitës së punës, u mbajt një takim Me Mitropolitin Silouan Të Maleve Libaneze, në të cilin mori pjesë Edhe Arkimandriti Filip, përfaqësues i Patriarkut të Moskës dhe Të Gjithë Rusisë Te Patriarku I Antiokisë dhe I Gjithë Lindjes, Dhe A. N. Rudakov, Ambasador I Jashtëzakonshëm dhe Fuqiplotë i Federatës ruse në Liban. Palët nënshkruan një marrëveshje për vitin aktual dhe diskutuan planin e punës për vitin 2024. Metropoliti Siluan gjithashtu shprehu mirënjohje Për Fondacionin për punën dhe ndihmën e tij aktive.

Në fund të udhëtimit të punës, më 15 qershor, përfaqësuesit e Fondacionit vizituan Metropolinë Tiro-Sidon të Kishës Ortodokse Antiokiane. Në qytetin E Marjaayun, mysafirët nga Fondacioni, si dhe Arkimandriti Filipi, u pritën nga Mitropoliti Elia I Tirit dhe Sidonit. Gjatë takimit, palët diskutuan çështjet e bashkëpunimit midis Kishës Ortodokse ruse dhe Metropolit Të Tirit dhe Sidonit, nënshkruan një marrëveshje për vitin aktual dhe diskutuan çështjet e bashkëpunimit të mëtejshëm.

Pas takimit, delegacioni i Fondacionit vizitoi një shkollë Ortodokse në qytetin E Marjaayun, aktivitetet e së cilës u financuan me ndihmën e Fondacionit, dhe gjithashtu u takuan me mësuesit dhe studentët.