Vizita e delegacionit Të Fondacionit Të Patriarkanës Së Jeruzalemit
Izrael18.12.2023
Përkthimi automatik i procesverbalit korrigjohet nga autori

Delegacioni I Fondacionit Për Mbështetjen E Kulturës Dhe Trashëgimisë Së Krishterë zhvilloi një vizitë pune Në Patriarkanën E Jeruzalemit

Më 4 dhjetor 2023, një delegacion i Fondacionit për Mbështetjen e Kulturës Dhe Trashëgimisë Së Krishterë, i kryesuar nga Drejtori Ekzekutiv Egor Skopenko, bëri një vizitë pune në Izrael.

Si pjesë e udhëtimit, mysafirët e delegacionit u pritën nga Patriarku I Tij I Lumtur Teofil III i Jeruzalemit. Takimi, i mbajtur në një atmosferë të ngrohtë, diskutoi zbatimin e projekteve aktuale, si dhe planet e bashkëpunimit për vitin 2024.

Në fund të takimit, Patriarku I Lumturisë Së tij Teofil shprehu mirënjohje për delegacionin e Fondacionit për ardhjen dhe i dhuroi Drejtorit Ekzekutiv të Fondacionit një ikonë të Nënës së Zotit. Egor Skopenko, nga ana tjetër, i dhuroi Patriarkut Theophilus një set çaji të pikturuar me dorë të prodhuar nga Fabrika Perandorake E Porcelanit.

Në të njëjtën ditë, përfaqësuesit e Fondacionit u takuan me Drejtorin e përgjithshëm të Administratës së Shkollave Ortodokse greke në Tokën e Shenjtë, Audei Kuavas. Palët diskutuan çështjet aktuale të zbatimit të aktiviteteve të përbashkëta në drejtim të ndihmës financiare për shkollat në territorin e Patriarkanës Së Jeruzalemit, si dhe planet e bashkëpunimit për vitin 2024. Në fund të takimit, Audey Kuavas shprehu mirënjohje Për Fondacionin për Mbështetjen e Kulturës Dhe Trashëgimisë Së Krishterë për ndihmën e dhënë në zbatimin e projekteve.

Përveç kësaj, më 4 dhjetor, delegacioni i Fondacionit vizitoi Kishën e Shpalljes mbi burimin e Hyjlindëses më të Shenjtë në Nazaret (shënim i redaktorit – i njohur gjithashtu si Kisha Ortodokse greke e Kryeengjëllit Gabriel mbi burimin e Hyjlindëses më të Shenjtë).

Mysafirët e Fondacionit u njohën me ecurinë e punës restauruese të kryer me mbështetjen e Fondacionit, dhe gjithashtu u takuan me përfaqësuesit e kontraktorit, me të cilët diskutuan kohën e punës. Kontraktori planifikon të përfundojë punën e restaurimit deri në Maj 2024, në mënyrë që besimtarët të mund të marrin pjesë në shërbimet festive Në Pashkë.