Delegacioni I Fondacionit Për Mbështetjen E Kulturës Dhe Trashëgimisë Së Krishterë në Kryepeshkopinë E Alepos
Siri05.07.2023
Përkthimi automatik i procesverbalit korrigjohet nga autori

Delegacioni I Fondacionit Për Mbështetjen E Kulturës Dhe Trashëgimisë Së Krishterë vizitoi Metropolin Aleppo të Patriarkanës Së Antiokisë

Më 10 qershor 2023, një delegacion i Fondacionit për Mbështetjen e Kulturës Dhe Trashëgimisë Së Krishterë, i kryesuar nga Drejtori Ekzekutiv Egor Skopenko, vizitoi Metropolin Aleppo të Kishës Ortodokse Antiokiane.

Në qytetin E Alepos, përfaqësuesit e Fondacionit u pritën nga Mitropoliti Efraim i Alepos dhe Alexandretta. Në takim mori pjesë edhe arkimandriti Filip, përfaqësuesi i Patriarkut të Moskës dhe I Gjithë Rusisë Te Patriarku I Antiokisë dhe I Gjithë Lindjes. Gjatë takimit, Mitropoliti Efraim i Alepos shprehu mirënjohje të veçantë Për Kishën Ortodokse ruse dhe Fondacionin për Mbështetjen e Kulturës Dhe Trashëgimisë Së Krishterë për ndihmën e tyre në zbatimin e aktiviteteve të përbashkëta.

Përveç kësaj, palët diskutuan problemet aktuale, si dhe çështjet e bashkëpunimit dhe ndihmës së mëtejshme në restaurimin e objekteve të ndryshme të strukturës dioqezane të prekura pas tërmetit më 6 shkurt 2023.

Në fund të takimit, delegacioni I Fondacionit i dhuroi Metropolitit Efraim grupe të veshjeve priftërore dhe diakonale, si dhe dy grupe Eukaristike argjendi për nevojat e Metropolisë Së Alepos.

Pastaj mysafirët e metropolit vizituan ndërtesën e metokionit të Kishës Ortodokse Antiokiane në Aleppo, Katedralen e Shën Elias, si dhe ish-ndërtesën administrative të Patriarkanës Antiokiane, të prekur nga tërmeti.

Aktualisht, këto objekte po restaurohen nga forcat e Kishës Ortodokse Antiokiane. Në të ardhmen, Me bekimin e Lumturisë Së tij Patriarkut Gjon X Të Antiokisë së madhe dhe Të Gjithë Lindjes, me kërkesë të Mitropolitit Efraim dhe në koordinim me Bordin e Fondacionit, do të sigurohet gjithashtu mbështetje financiare për restaurimin e këtyre objekteve.