Vizitë në bazën ruse "Khmeimim" Në Siri
Përkthimi automatik i procesverbalit korrigjohet nga autori

Delegacionet E DECR dhe Fondacionit Për Mbështetjen E Kulturës Dhe Trashëgimisë Së Krishterë vizituan bazën ruse "Khmeimim" Në Siri

Më 23 janar, gjatë një udhëtimi pune në Siri, Mitropoliti Anthony I Volokolamsk, Kryetar i Departamentit Të Patriarkanës Së Moskës për Marrëdhëniet E Jashtme Të Kishës, vizitoi bazën Khmeimim të Grupit Të Forcave të Armatosura të Federatës ruse Në Republikën Arabe Siriane.

Mitropoliti Anthony shoqërohej Nga Kryeprifti Nikolai Balashov, këshilltar I Patriarkut të Moskës Dhe Të Gjithë Rusisë Kirill, Kryeprifti Igor Yakimchuk, Nënkryetari I DECR, Arkimandriti Philip (Vasiltsev), përfaqësues i Patriarkut Të Moskës Dhe Të gjithë Rusisë Në Patriarkun E Antiokisë Dhe Të Gjithë Lindjes, Prifti Alexander Ershov, ndihmës I KRYETARIT TË DECR, si dhe atasheu mbrojtës I Ambasadës ruse Në Siri, Admirali I Pasmë O. V. Kornienko Dhe E. I. Skopenko, Drejtori Ekzekutiv I Fondacionit Për mbështetja E kulturës dhe Trashëgimisë së krishterë.

Kryetari I DECR u takua me komandantin e grupit të trupave, Gjeneral-Kolonel A. N. Serdyukov, i cili foli për aktivitetet e bazës dhe jetën e ushtarakëve rusë. Në fund të takimit, bashkëbiseduesit shkëmbyen dhurata të paharrueshme.

Mitropoliti Anthony vizitoi kishën fushore në emër të Profetit Të Zotit Elia, ku kreu një shërbim të shkurtër lutjeje për këtë shenjtor.

I shoqëruar Nga A. N. Serdyukov, Mitropoliti Anthony inspektoi pajisjet ushtarake, vizitoi muzeun e bazës, ku la një hyrje në Librin e Mysafirëve të Nderuar.

Pastaj hierarku u takua me personelin e bazës. Mitropoliti Anthony u tha ushtarakëve për vizitën e tij në Siri, për lidhjet historike të miqësisë që bashkojnë popujt Sirianë dhe rusë dhe shprehu mirënjohje për ushtarët rusë për shërbimin e tyre ushtarak sakrifikues, i cili është çelësi i paqes dhe stabilitetit në tokën Siriane.