Përkthimi automatik i procesverbalit korrigjohet nga autori

KRYETARI I DECR-së u takua Me Ministrin E Punëve Të Jashtme Dhe Evropiane Të Kroacisë

Më 17 janar 2022, Metropolitani Hilarion I Volokolamsk, Kryetar I Departamentit Të Patriarkanës Së Moskës për Marrëdhëniet E Jashtme Të Kishës, u takua me Gordan Grlich-Radman, Ministër i Punëve të Jashtme dhe Evropiane të Republikës Së Kroacisë.

Në takim morën pjesë Gjithashtu: Nga pala kroate – Ambasadori I Jashtëzakonshëm dhe Fuqiplotë I Kroacisë Në Rusi Tomislav Tsar, Sekretari I Kabinetit Të Ministrave Lara Romano, Shefi I Sektorit Të Euroazisë dhe Oqeanisë Të Ministrisë së Jashtme kroate Dunja Sichaya, Sekretari I Shtypit I Ministrit Lovorka Shimichevich; Nga Departamenti I Marrëdhënieve Të Jashtme Të Kishës – Sekretari Për Punët E Jashtme Archpriest Sergiy Zvonarev dhe punonjësi I Sekretariatit Për Punë Të Jashtme Prifti Andrey Titushkin.

Mitropoliti Hilarion mirëpriti kreun e Ministrisë së Jashtme kroate në institucionin sinodal që kryen marrëdhënie ndërkombëtare të Kishës Ortodokse ruse. Ai i tha mysafirit për axhendën e punës Së Departamentit, e cila përfshin ndërveprimin me Kishat Ortodokse Lokale, emërtimet Jo-Ortodokse, komunitetet fetare tradicionale, vendet e huaja, si dhe marrëdhëniet me bashkatdhetarët që jetojnë jashtë vendit.

Z. Grlich-Radman, nga ana e tij, mirëpriti kryepastorin dhe i kërkoi atij të përcjellë mirënjohjen E Tij Për Shenjtërinë E Tij Patriarkun Kirill të Moskës dhe Të Gjithë Rusisë për fjalët e ngrohta të ngushëllimeve në lidhje me tërmetin që ndodhi në Kroaci në fund të vitit 2020.

Kryetari I DECR i tha diplomatit të rangut të lartë për marrëdhëniet midis Kishave Ortodokse ruse dhe serbe, përfshirë në territorin e Kroacisë. Mitropoliti Hilarion shprehu kënaqësinë e thellë për faktin se Kisha ruse mund të marrë pjesë në restaurimin e kishave Ortodokse në Kroacinë e prekur nga tërmeti.

Gjatë bisedës, pjesëmarrësit prekën temën e mbështetjes për Të Krishterët E Lindjes së Mesme, dhe gjithashtu diskutuan çështje me interes të ndërsjellë.