Përkthimi automatik i procesverbalit korrigjohet nga autori

Shërbimet e krishtlindjeve për komunitetet ruse u mbajtën në qytetet E Turqisë

Më 7 janar 2021, Liturgjia E Krishtlindjes u festua në Kishën E Apostujve Konstandin Dhe Elena, të vendosura në territorin e rezidencës verore të Konsullatës Së Përgjithshme të Rusisë në Stamboll. Shërbimi, i cili u drejtua nga Prifti Georgy Sergeyev, i cili është përgjegjës për organizimin e kujdesit të kopesë së Kishës Ortodokse ruse në territorin e Republikës Së Turqisë, u ndoq nga më shumë se 40 persona.

Në një litani të veçantë, u njoftuan peticione lutjesh për të hequr qafe infeksionin koronavirus.

Në fund të shërbimit, At Gjergji lexoi Mesazhin E Krishtlindjes Së Shenjtërisë Së Tij Patriarkut Kirill të Moskës dhe Gjithë Rusisë, pastaj iu drejtua audiencës me një fjalim përshëndetës. Pas shërbimit, fëmijët që ishin të pranishëm në kishë morën dhurata Për Krishtlindje.

Në festën e Lindjes së Krishtit, u krye edhe një shërbim hyjnor për besimtarët që jetojnë në provincën turke Të Antalias. Shërbimi u mbajt në një dhomë të marrë me qira nga komuniteti, e vendosur në qendër të qytetit.

Liturgjia, e cila u krye Nga Kryeprifti Sergiy Kazarin, përgjegjës për kujdesin e kopesë rusishtfolëse në rajonin E Antalisë, mblodhi më shumë se 80 njerëz nga vendbanime të ndryshme të provincës: Alanya, Kemer, Side Dhe Manavgat. Në shërbim mori pjesë edhe një punonjës i Konsullatës Së Përgjithshme të Rusisë në Antalia, A. Adrianov.

Në fund të shërbimit, Atë Sergji lexoi Mesazhin E Krishtlindjes së Shenjtërisë Së Tij Patriarkut Kirill, pastaj iu drejtua besimtarëve me një fjalë.

Më 7 janar, u mbajt një shërbim I Krishtëlindjes në qytetin E Izmirit, i cili, me bekimin E Primatit të Kishës Ortodokse ruse, u drejtua nga një banor i Manastirit Don Stavropol në Moskë, Hieromonk Hermogen (Burygin). Rreth 30 njerëz morën pjesë në shërbim. Liturgjia u kremtua në koordinim me Zyrën E Kryetarit Të Bashkisë Së Izmirit (greqisht. Smyrna) Në Kishën E Shën Vukol, e cila është nën juridiksionin e Ministrisë së Kulturës dhe Turizmit të Republikës Së Turqisë.

Më 8 janar, një shërbim I Krishtëlindjes u mbajt në qytetin Eskisehir, që ndodhet 200 kilometra në perëndim të Ankarasë. Liturgjia Hyjnore u kremtua nga prifti Georgy Sergeyev.

Më 11 janar, ditën e përkujtimit të 14.000 foshnjave që u rrahën Nga Herodi Në Betlehem, Prifti Georgy Sergeyev kreu një shërbim hyjnor për besimtarët e Patriarkanës Së Moskës që jetonin në qytetin Samsun në bregun E Detit të Zi Të Turqisë.

Më 12 dhe 13 janar, dy Liturgji Hyjnore u mbajtën në rajonin e bregdetit Turk Të Egjeut në qytetet Kusadasi (provinca Aydin) dhe Izmir, të cilat u kryen nga Prifti Georgy Sergeyev. Rreth 30 njerëz morën pjesë në shërbime këto ditë.