Liturgjia hyjnore në qytetin turk Demre
Përkthimi automatik i procesverbalit korrigjohet nga autori

Liturgjia Hyjnore u festua në festën E Lindjes Së Shën Nikollës Mrekullibërës në qytetin turk Demre

Më 10 gusht, në prag të Lindjes së Shën Nikollës, Kryepeshkopit Të Myra Të Likisë, një shërbim hyjnor i mbrëmjes me leximin e Akathistit u krye në Kishën E Shën Nikollës në Myra të Likisë (Demre moderne, Turqi).

Më 11 gusht, kur Kisha festoi Lindjen e shenjtorit, Liturgjia Hyjnore u festua në Demra, e cila u drejtua nga Prifti Georgy Sergeyev, përgjegjës për organizimin e kujdesit të kopesë së Patriarkanës Së Moskës në territorin E Republikës Së Turqisë. Në shërbim morën pjesë priftërinjtë Alexy Golovin dhe Dimitri Bogatyr, klerikë të Patriarkanës Së Moskës, të cilët po kujdesen për komunitetet e Kishës Ortodokse ruse në Antalya dhe Alanya.

Disa qindra pelegrinë nga rajone të ndryshme të Turqisë, si dhe besimtarë Ortodoksë nga Federata ruse dhe vende të tjera që janë me pushime në rajonin Antalia të vendit, u lutën në tempull.

Në fund të Liturgjisë, Prifti George i bëri Një thirrje lutjeje Shën Nikollës dhe iu drejtua besimtarëve me një fjalim përshëndetës.