Liturgjia hyjnore Në Ditën Përkujtimore Të Apostullit Gjon Teologu Në Turqi
Përkthimi automatik i procesverbalit korrigjohet nga autori

Liturgjia Hyjnore u festua në ditën përkujtimore Të Apostullit Gjon Teologu në vendin e varrimit të tij Në Turqi

Më 21 Maj, Javën e 6-të pas Pashkëve, për të verbërit, në ditën e kujtimit të Apostullit dhe ungjilltarit Gjon Teologu, Prifti Georgy Sergeyev, përgjegjës për kujdesin e besimtarëve rusishtfolës në territorin e Republikës turke, festoi Liturgjinë Hyjnore Në kishë në vendin e varrimit të apostullit të shenjtë në qytetin turk Selcuk pranë Efesit. Në këtë shërbim mori pjesë edhe kryeprifti Xhon Gelevan, Sekretar i Dioqezës së Armavirit.

Pelegrinë të shumtë nga Stambolli, Izmiri, Kusadas, Didim dhe Cheshmeh u lutën dhe morën Pjesë në Misteret e Shenjta të Krishtit gjatë Liturgjisë.

Në një litani të veçantë, u lexua një lutje për Rusinë e Shenjtë.

Në fund të Liturgjisë, At Gjergji predikoi një predikim. Prifti rus falënderoi Ministrinë e Kulturës dhe Turizmit të Turqisë për lejen për të kryer shërbimin, si dhe Kryetarin e Shoqërisë ruse të Kulturës me emrin a. Solzhenitsyn a. Ponomarev dhe Shoqërinë për ndihmën e tyre në organizimin e pelegrinazhit të besimtarëve.