Liturgjia Në Ditën Përkujtimore Të Apostullit Dhe Ungjilltarit Gjon Teologu në vendin e varrimit të tij pranë Efesit
Përkthimi automatik i procesverbalit korrigjohet nga autori

Liturgjia Hyjnore u kremtua në ditën përkujtimore Të Apostullit Dhe ungjilltarit Gjon Teologut në vendin e varrimit të tij pranë Efesit

Më 9 tetor, dita e prehjes Së Apostullit Dhe Ungjilltarit Gjon Teologu, Prifti Georgy Sergeyev, përgjegjës për kujdesin e besimtarëve rusishtfolës në territorin e Republikës turke, festoi Liturgjinë Hyjnore në kishë në vendin e varrimit të apostullit të shenjtë në qytetin turk Selcuk afër Efesit.

Pelegrinë të shumtë që mbërritën nga Stambolli, Izmiri, Kusadasi, Cesme dhe Bodrum u lutën gjatë shërbimit.

Në fund Të Liturgjisë, At Gjergji predikoi një predikim. Prifti falënderoi Ministrinë e Kulturës dhe Turizmit të Turqisë për lejen për të kryer shërbimin hyjnor, si dhe kryetarin E Shoqërisë Ruse Të Kulturës Solzhenitsyn A. Ponomarev për ndihmën e tij në organizimin e pelegrinazhit të besimtarëve.