Lumturimi I Tij Patriarku Theophilus III I Jeruzalemit me delegacionet E DECR dhe Fondacioni Për Mbështetjen e Kulturës Dhe Trashëgimisë Së Krishterë
Përkthimi automatik i procesverbalit korrigjohet nga autori

Lumturimi I tij Patriarku Theophilus III I Jeruzalemit priti delegacionet E DECR dhe Fondacionin Për Mbështetjen e Kulturës Dhe Trashëgimisë Së Krishterë

Më 2 nëntor, me bekimin e Shenjtërisë Së Tij Patriarkut Kirill Të Moskës dhe Të Gjithë Rusisë, Mitropoliti Anthony I Volokolamsk, Kryetar i Departamentit Të Patriarkanës Së Moskës për Marrëdhëniet E Jashtme Të Kishës, mbërriti në Izrael në një vizitë pune. Kjo është raportuar në faqen e Internetit të Departamentit për Marrëdhëniet E Jashtme Të Kishës Së Patriarkanës Së Moskës të Kishës Ortodokse ruse.

Më 3 nëntor, Lumturimi I Tij Theophilus III, Patriarku i Qytetit Të Shenjtë Të Jeruzalemit dhe Të Gjithë Palestinës, priti KRYETARIN E DEKR në Patriarkanën E Jeruzalemit.

Gjatë bisedës së gjatë, e cila u zhvillua në një atmosferë të ngrohtë dhe të besueshme, u prekën temat e axhendës pan-Ortodokse dhe çështje të tjera me interes të ndërsjellë. Në veçanti, palët diskutuan situatën e Të Krishterëve në Lindjen e Mesme, si dhe perspektivat për zhvillimin e bashkëpunimit midis dy Kishave.

Kryepeshkopi Ortodoks Rus Aristarku, Kreu i Misionit Kishtar rus në Jeruzalem Archimandrite Alexander (Yelisov), Këshilltar I Patriarkut të Moskës dhe Të Gjithë Kryepriftit Të Rusisë Nikolai Balashov, Duke Vepruar Nënkryetar I Kryepriftit TË DEKR Igor Yakimchuk, Ndihmës I Kryetarit TË DEKR Prifti Alexander Ershov, Drejtor Ekzekutiv i Fondacionit për Mbështetjen e Kulturës Dhe Trashëgimisë Së Krishterë E. I. Skopenko, anëtarët e Kishës Ortodokse ruse morën pjesë në takim. Misioni shpirtëror Në Jeruzalem Abati Nikon (Golovko), Hieromonk Dometian (Markarian) dhe Hieromonk Athanasius (Bukin).

Në fund të takimit, Patriarku I Tij I Lumturisë Theophilus dhe Mitropoliti Anthony I Volokolamsk shkëmbyen dhurata të paharrueshme.