Përkthimi automatik i procesverbalit korrigjohet nga autori

Besimtarët E Patriarkanës Së Moskës Në Turqi festuan Lindjen E Krishtit

Më 7 janar 2022, në festën e Lindjes së Krishtit, Liturgjia Hyjnore u festua në kishën E Apostujve Konstandin Dhe Elena, të vendosura në territorin e rezidencës verore të Konsullatës Së Përgjithshme të Rusisë në Stamboll. Shërbimi u drejtua nga Prifti Georgy Sergeyev, i cili është përgjegjës për organizimin e kujdesit të kopesë së Kishës Ortodokse ruse në territorin e Republikës së Turqisë, ushtrues detyre i rektorit të kishës.

Besimtarët E Patriarkanës Së Moskës që jetojnë në qytetin E Bursa mbërritën në Stamboll për Liturgjinë festive. Më shumë se 60 vetë morën pjesë Në Liturgji.

Në një litani të veçantë, u shpallën peticione lutjeje për të hequr qafe infeksionin koronavirus.

Në fund të shërbimit, At Gjergji lexoi Mesazhin E Krishtlindjes Së Shenjtërisë Së Tij Patriarkut Kirill të Moskës dhe Gjithë Rusisë, pastaj iu drejtua audiencës me një fjalim përshëndetës. Pas shërbimit, të pranishmit në kishë morën dhurata Për Krishtlindje.

Në festën e Lindjes së Krishtit, u krye edhe një shërbim hyjnor për besimtarët që jetojnë në provincën turke Të Antalias. Shërbimi u mbajt në një dhomë të marrë me qira nga komuniteti, e vendosur në qendër të qytetit.

Më shumë se 80 njerëz u mblodhën për Liturgjinë, e cila u krye Nga Prifti Alexy Golovin, përgjegjës për kujdesin e kopesë rusishtfolëse në rajonin E Antalias. Shërbimi u ndoq nga drejtori i Shtëpisë ruse Në Ankara A. Sotnichenko, si dhe një punonjës i Konsullatës Së Përgjithshme të Rusisë në Antalia A. Adrianov.

Në fund të shërbimit, At Aleksi lexoi Mesazhin E Krishtlindjes Së Shenjtërisë Së Tij Patriarkut Kirill, pastaj iu drejtua besimtarëve me një predikim.

Për herë të parë këtë vit, shërbimi I Krishtlindjeve u mbajt në komunitetin e qytetit Të Alanya. Shërbimi hyjnor u krye Nga Prifti Dimitri Bogatyr. Më shumë se 60 njerëz morën kungimin E Mistereve Të Shenjta të Krishtit.

Më 8 dhe 9 janar, dy Liturgji Hyjnore u festuan në rajonin e bregdetit Turk Të Egjeut në qytetet Kusadasi (provinca Aydin) dhe Izmir, të cilat u kryen nga Prifti Georgy Sergeyev. Rreth 30 njerëz morën pjesë në shërbime këto ditë.

Më 10 janar, Prifti Georgy Sergeyev kreu një shërbim hyjnor për besimtarët E Patriarkanës Së Moskës që jetonin në qytetin Samsun në bregun E Detit të Zi të Turqisë.

Më 12 janar, një shërbim I Krishtlindjes u mbajt në qytetin Eskisehir, që ndodhet 300 kilometra në juglindje të Stambollit. Liturgjia Hyjnore u kremtua nga prifti Georgy Sergeyev.