Delegacioni I Fondacionit Për Mbështetjen E Kulturës Dhe Trashëgimisë Së Krishterë në pritjen e Patriarkut Të Antiokisë
Siri06.07.2023
Përkthimi automatik i procesverbalit korrigjohet nga autori

Patriarku I Antiokisë priti një delegacion nga Fondacioni për Mbështetjen e Kulturës Dhe Trashëgimisë Së Krishterë

Më 13 qershor 2023, Patriarku I Tij I Lumtur John X i Antiokisë së madhe dhe I Gjithë Lindjes mori një delegacion të Fondacionit për Mbështetjen e Kulturës Dhe Trashëgimisë Së Krishterë të kryesuar nga Drejtori Ekzekutiv Egor Skopenko.

Në takim morën pjesë Edhe Arkimandriti Filip, përfaqësues i Patriarkut Të Moskës dhe Gjithë Rusisë Te Patriarku I Antiokisë dhe I Gjithë Lindjes, A. V. Efimov, Ambasador I Jashtëzakonshëm dhe Fuqiplotë i Federatës ruse Në Republikën Arabe Siriane, T. A. Bokov, Sekretari i parë i Ambasadës ruse në Siri, Dhe O. I. Popkov, Sekretari i dytë i Ambasadës, Denis Shamilov, Zëvendës Drejtor Ekzekutiv i Fondacionit.

Gjatë takimit, palët diskutuan çështjet e bashkëpunimit të mëtejshëm për vitin 2023 dhe perspektivat për bashkëpunim në vitin 2024. Primati i Kishës Ortodokse Të Antiokisë falënderoi Presidentin e Federatës ruse Vladimir Putin, Qeverinë e Federatës ruse, Kishën Ortodokse ruse dhe Fondacionin për Mbështetjen e Kulturës Dhe Trashëgimisë Së Krishterë për ndihmën e tyre. Patriarku I Tij I Lumturisë, Gjoni, gjithashtu shprehu shpresën për bashkëpunim të mëtejshëm me Fondacionin. Në fund të takimit, Yegor Skopenko i paraqiti Beatitude Patriarkut Të Tij një ikonë të Trinisë së Shenjtë.

Pas pritjes me Patriarkun E Tij Të Lumtur, delegacioni I Fondacionit inspektoi ndërtesën e Kompleksit të Kishës Ortodokse ruse në Damask, e cila është planifikuar të restaurohet me ndihmën e Fondacionit.

Përveç kësaj, anëtarët e delegacionit vizituan Qendrën E Rehabilitimit dhe Protetikës së Fëmijëve në Damask, e hapur zyrtarisht me pjesëmarrjen e Fondacionit në vitin 2022. Të ftuarit nga Fondacioni, pasi u njohën me gjendjen aktuale të Qendrës, vlerësuan shumë rezultatet e punës dhe diskutuan me menaxhmentin e Qendrës çështjen e financimit të aktiviteteve të saj për vitin 2023.