Rusia03.02.2022Një burim: Ortodokse Globale
Përkthimi automatik i procesverbalit korrigjohet nga autori

Një album fotografik kushtuar udhëtimeve të Patriarkut Kirill është publikuar Në Rusi

Me rastin e 75 vjetorit të Shenjtërisë Së Tij Patriarku Kirill I Moskës dhe I Gjithë Rusisë, Departamenti Sinodal për Manastiret dhe Monasticizmin e Kishës Ortodokse ruse, së bashku me Departamentin Sinodal për Marrëdhëniet E Kishës me Shoqërinë dhe Mediat, ka lëshuar një album përkujtimor fotografik "transmetimi i Tyre në të gjithë tokën ..."kushtuar vizitave Primatiale në rajone të largëta Të Rusisë dhe vendeve afër dhe larg jashtë vendit.

Kisha Ortodokse ruse Ruse Përfshin histori për udhëtimet e Shenjtërisë Së Tij Patriarku në 2009-2018 në Siberi, Lindjen e Largët, Veriun E Largët, Antarktidën, Japoninë dhe Kinën, Uzbekistanin, Paraguajin, Shqipërinë, për vizitën E Primatit të Kishës ruse në manastiret monastike, përfshirë ato të ringjallura dhe të themeluara rishtas, për qëndrimin në rajone ku peshkopët e Kishës ruse nuk kanë qenë kurrë më parë.

Vendin qendror në botim e zënë predikimet dhe fjalët e Shenjtërisë Së Tij, drejtuar famullitarëve të kishave, banorëve të manastireve, përfaqësuesve të Kishave vëllazërore dhe autoriteteve laike, bashkatdhetarëve jashtë vendit. Takimet me Patriarkun në këto vite janë bërë ngjarje historike për qindra mijëra njerëz. Tekstet shoqërohen me raporte fotografike shumëngjyrëshe që përshkruajnë Shenjtërinë E tij Patriarkun Kirill me kopenë e tij.

Botimi u krye nën mbikëqyrjen e përgjithshme të famullitarit Të manastirit Danilov Stavropol Të Moskës, Peshkopit Alexy Të Solnechnogorsk, nga shtëpia botuese E Manastirit Danilov. Albumi u shtyp në shtypshkronjën E Qendrës Së Botimeve dhe Shtypshkronjave të Trinisë Së Shenjtë Sergius Lavra.