Përkthimi automatik i procesverbalit korrigjohet nga autori

Një delegacion I Fondacionit për Mbështetjen E Kulturës Dhe Trashëgimisë Së Krishterë vizitoi Manastirin E Matronit Të Bekuar Të Moskës në dioqezën Zvornitsko-Tuzlan

Më 7 dhjetor 2021, Kryeprifti Nikolai Balashov, Nënkryetar I Departamentit Të Patriarkanës Së Moskës për Marrëdhëniet E Jashtme Të Kishës dhe një delegacion I Fondacionit për Mbështetjen e Kulturës Dhe Trashëgimisë Së Krishterë të kryesuar nga Drejtori Ekzekutiv I Fondacionit Egor Skopenko, Me ftesë Të Peshkopit Photius Të Zvornitsko-Tuzlansky, vizitoi manastirin E Bekuar Matrona Të Moskës Në fshatin Ritesic (Republika Srpska, Bosnja Dhe Hercegovina).

Abati i manastirit, i diplomuar në Akademinë Teologjike Të Moskës, Abati Isaia (Lukich) mirëpriti ngrohtësisht mysafirët, duke u treguar atyre kishën kryesore të manastirit në emër Të Matronit Të Bekuar, zbukurimi i të cilit me mbështetjen e Kishës Ortodokse ruse është kryer me ndihmën e Fondacionit që nga viti 2020, kisha e poshtme E Shën Serafimit Të Sarovit, ku tashmë po kryhen shërbime hyjnore, si dhe ambiente banimi dhe ndihmëse të manastirit.

Përmirësimi i manastirit Të Matronës Së Bekuar të Moskës, i kryer me ndihmën e Fondacionit për Mbështetjen e Kulturës Dhe Trashëgimisë Së Krishterë, është planifikuar të përfundojë në vitin 2023.