Përkthimi automatik i procesverbalit korrigjohet nga autori

Kryetari I DEKR të Kishës Ortodokse ruse u takua Me Ambasadorin AMERIKAN Në Federatën ruse

Më 15 shtator 2021, Metropolitani Hilarion I Volokolamsk, Kryetar I DECR, u takua me John Sullivan, Ambasador I Jashtëzakonshëm dhe Fuqiplotë i Shteteve të Bashkuara të Amerikës Në Federatën ruse, Në Departamentin për Marrëdhëniet E Jashtme Kishtare të Patriarkanës Së Moskës.

Mysafiri i shquar shoqërohej Nga Sekretarët E Dytë të Ambasadës, Arshia Benam dhe Michael Klein. Në takim morën pjesë Edhe Kryeprifti Sergiy Zvonarev, Sekretar I DEKR për Punë të Jashtme dhe Kryeprifti Daniil Andreyuk, përfaqësues i Kishës Ortodokse në Amerikë Tek Patriarku I Moskës dhe I Gjithë Rusisë.

Mitropoliti Hilarion mirëpriti mysafirin në institucionin sinodal dhe shprehu ngushëllimet e tij për 20 vjetorin e sulmeve terroriste në Nju Jork dhe Uashington.

Kryetari I DECR foli për ministrinë e Kishës Ortodokse ruse në kontekstin e pandemisë së një infeksioni të ri koronavirus dhe për veçoritë e kryerjes së shërbimeve hyjnore gjatë periudhës së izolimit. Peshkopi Rus Ortodoks rus raportoi në ministrinë e Kishës ruse në tokën Amerikane në shekullin XX, marrëdhëniet midis Kishave Ortodokse ruse dhe Amerikane.

Gjatë bisedës, Vladyka ndau një histori rreth udhëtimit të tij të fundit në Shtetet e Bashkuara për të marrë pjesë në Samitin Ndërkombëtar për Lirinë Fetare në Uashington.

Pjesëmarrësit e takimit diskutuan situatën fetare në Lindjen e Mesme, shumë banorë Të Krishterë të të Cilave u detyruan të largoheshin nga vendet e tyre të lindjes si rezultat i destabilizimit të situatës socio-politike dhe terrorizmit dhe ekstremizmit të shfrenuar.

Me kërkesë të kreut Të misionit diplomatik Amerikan, Metropolitani Hilarion foli për faqet e vështira të historisë së Kishës ruse në kushtet e ideologjisë ateiste, si dhe për ringjalljen e kishës që filloi në vendin tonë 30 vjet më parë, restaurimin e kishave të shkatërruara dhe ndërtimin e të reja, jetën moderne të kishës, kujdesin shpirtëror të bashkatdhetarëve që jetojnë jashtë vendit, gjendjen e dialogut ndër-konfesional dhe ndër-fetar në Rusi.

Foto: https://mospat.ru/ru/